Argassi


 

DSC03561Argassi este un loc perfect pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta relaxata, departe de zgomotul orasului si a cluburilor de noapte, recomandat in special pentru familiile cu copii, dar si pentru varstnici. Argassi este cea mai veche statiune, situata pe coasta de est a insulei Zakynthos si aflata la 3 km de capitala insulei Zante si la 3 km distanta fata de Kalamaki, zona in care se afla si aeroportul international al insulei.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Zakynthos Argassi

Plaja este o fasie mica si ingusta, formata din nisip amestecat cu prundis, cu o lungime de doar 1 km ; in unele locuri lipseste, intrarea facandu-se de pe gazonul hotelului, prin coboraraea catorva trepte. Pe plaja sunt amenajate spatii de unde pot fi inchiriate sezlonguri si umbrelute, se gasesc baruri si taverne, iar pentru impatimitii de sporturi nautice sunt disponibile anumite facilitati. Intrarea in apa se face progresiv, pe jos gasindu-se in unele locuri un sirag de pietre, iar in alte zone, doar nisip fin.

In Argassi, apa este limpede si curata; statiunea este recomandata pentru cei ce doresc sa practice snorkeling-ul fara a fi nevoiti sa se scufunde prea adanc. Pe strada principala se gasesc taverne, cateva baruri, fast-food-uri cu meniuri variate care satisfac toate gusturile iar pentru cei mici, bucatarii au pregatit meniuri speciale. Sunt nelipsite magazinele cu suveniruri si alte obiecte necesare pentru a petrece clipe minunate atat in apa, cat si pe malul marii, dar si mini marketuri de la care pot fi achizitionate alimente la preturi convenabile. Pentru turistii care doresc sa cunoasca insula cu ajutorul agentiilor locale, sunt amplasate cateva centre in statiune de unde doritorii isi pot procura bilete pentru excursii. Cei ce doresc sa cunoasca insula pe cont propiu, se pot inarma cu o harta si se pot duce la unul din centrele de inchirieri din statiune, de unde isi pot negocia pretul pentru atv-uri, motoscutere sau masini. E bine sa intrebati la mai multe centre inainte de a lua decizia finala pentru a fi sigur ca beneficiati de oferta cea mai convenabila pentru dumneavoastra. Turistii care vor sa viziteze si alte plaje precum plaja St. Nickolas sau plaja Banana, pot lua autobuzele gratuite ce pleaca din statiune de dimineata si se intorc dupa-amiaza. Pe langa aceste autobuze gratuite, sunt si  autobuze contra cost, care duc in statiunile din apropiere. In fiecare statie sunt afisate pancarte cu orarul autobuzului, dar e bine sa ajungeti cu 10-15 minute mai devreme pentru a fi sigur ca nu il pierdeti.

Pentru detalii referitoare la Insula Zakynthos click aici

Pentru Excursii Optionale click aici 

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie Argassi click aici 

10 responses to “Argassi

  1. Pingback: Ponturi de calatorie: Argassi | infoholidays·

  2. Pingback: Capul Skinari/Blue Caves | infoholidays·

  3. Pingback: Plaja Porto Limionas/Zakynthos | infoholidays·

  4. Pingback: Porto Roxa/Zakynthos | Infoholidays·

  5. Pingback: Plaja Porto Zoro/Zakynthos | Infoholidays·

  6. Pingback: Plaja Porto Kamina/Zakynthos | Infoholidays·

  7. Pingback: Insula Zakynthos | Infoholidays·

  8. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos | Infoholidays·

  9. Pingback: Insula Zakynthos | Florin Popescu-Ghid Turism·

  10. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Zakynthos! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s