Statiunea Agios Nikitas


DSC_0661

Peisajul deosebit din aceasta zona este creat de dealurile din apropiere acoperite cu maslini si pini care parca se opresc in plajele nisipoase si late.

Agios Nikitas este situata pe partea de nord vest a insulei, la aproximativ 8 km sud-vest de orasul Lefkada. Este un sat mic pescaresc, care in lunile de vara, in special, iulie si august, este foarte aglomerat deoarece este singura statiune de la nivelul marii aflata pe coasta de vest.( Exceptand plaja Agios Ioannis)

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Lefkada Statiunea Agios Nikitas

Una dintre cele mai spectaculoase plaje din insulele grecesti este Milos Beach, situata in partea de Nord-vest a insulei, la doar 12 km de orasul Lefkada, aproape de statiunea Agios Nikitas. Plaja are forma unei semilune de culoare alba, dominata de stanci inalte si zimtate care ii confera acestui loc un aspect deosebit.

Pentru a ajunge in acest”colt de rai”, amatorii de senzatii tari au nevoie de picioare puternice pentru a parcurge un drum  peste dealurile din zona; o cale mai usoara si comoda si poate fi parcurs cu barca din Agios Nikitas. Apa este transparenta si linistita de un albastru deosebit iar in zilele de dupa furtuna aceasta devine un joc de umbre si culori din cauza stancilor de calcar ce se prabusesc in mare.

Structurata este simplista: Aghios Nikitas este formata dintr-o strada principala care duce spre mare si pe care sunt mai multe baruri, taverne, restaurante, cateva minimarket-uri si, desigur, nelipsitele magazine de suveniruri, foarte frecvenate de catre turisti. Majoritatea hotelurile si vilelor din statiune se gasesc in apropierea marii pentru a facilita accesul turistilor la plaja.

Pentru cei ce aleg sa se deplaseze cu un mijloc de transport motorizat, locuri de parcare se gasesc in capatul strazii. Acestea sunt insa insuficiente pentru numarul turistilor din timpul verii si o mare parte din strada este destinata exclusiv pietonilor.

Pentru cei ce doresc o statiune simpla dar superba din punct de vedere al peisajului, liniste, relaxare, apa ireal de curata si multa verdeata, statiunea Agios Nikitas este alegerea cea mai potrivita!

Pentru plajele insulei Lefkada click aici

Pentru detalii referitoare la Insula Lefkada click aici

Pentru Excursii Optionale click aici

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie Agios Nikitas click aici

6 responses to “Statiunea Agios Nikitas

  1. Pingback: Plaja Megali Petra/Lefkada | Infoholidays·

  2. Pingback: Insula Lefkada | Infoholidays·

  3. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Lefkada | Infoholidays·

  4. Pingback: 10 plaje grecesti ( nu foarte cunoscute) ce nu trebuiesc ratate! | Infoholidays·

  5. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Lefkada! | Infoholidays·

  6. Pingback: Turul Insulei Lefkada cu autocarul | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s