Capul Skinari/Blue Caves


 

DSC02692

Daca ajungeti in Insula Zakynthos nu ratati o scurta vizita la Blue Caves si Capul Skinari!Vizitarea acestori locuri superbe se poate face prin doua modalitati: cu masina sau cu barca/vaporul.

Capul Skinari si zona Blue Caves sunt situate in Nordul insulei Zakynthos. De altfel, Capul Skinari este cel mai nordic punct al insulei si ofera o panorama superba asupra insulei invecinate Kefalonia.

Cum ajung la Capul Skinari ?

Cu masina se poate ajunge usor din statiunile Laganas, Kalamaki, Argassi sau Tsilivi, urmand indicatorul de Alykes/Alikanas iar apoi Agios Nikolaos. Drumul strabate partea Estica a Insulei Zakynthos, prin sate traditionale iar pe traseu se pot face scurte opriri de vizita sau relaxare la Plaja Xigia(unde se gasesc izvoare sulfuroase)  sau Plaja Makris Gialos ( cu apa verzui/transparenta). Ajunsi in portul Agios Nikolaos ( al 2-lea port ca importanta al insulei dupa Zante) se poate inchiria o barca pentru a ajunge la Blue Caves. Deplasarea cu micile ambarcatiuni dureaza aproxinativ 15 minute.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps  aici

Cape Skinari

Blue Caves

Zona Blue Caves a fost descoperita in anul 1897 si de atunci exploatata turistic. Zeci de mii de turisti vin anual sa vada aceste minunatii ale naturii. Valurile mari, caldura excesiva, ploile si miscarile seismice au format un peisaj incredibil. Grote si arcade de piatra apar treptat in fata turistilor aflati in ambarcatiuni. Cea mai mare grota se numeste Kianoun, un loc in care  capitanii micilor ambarcatiuni impresioneaza turistii intrand complet in interior. Denumirea de Blue Caves vine de la culoarea albastru/neon a apei din interiorul acestor grote. Lumina din exterior se reflecta in calcarul ce se gaseste pe fundul apei si filtrata fiind de apa albastruie creeaza acest fenomen optic. Cei care fac baie in acea zona par albastrii ca niste „strumphi” din desenele animate. Experienta este completa cand ambarcatiunile trec pe sub arcadele de piatra. O alta modalitate de a ajunge la Blue Caves este din zona Capului Skinari. De acolo se pot inchiria ambarcatiuni care ajung rapid in acesta zona fermecatoare. De pe partea Vestica a insulei, din portul Porto Vromi se poate ajunge cu barca la Blue Caves, dar timpul parcurs pe traseu este de aproximativ 1 ora si evident costurile mai ridicate. Din Porto Vromi se poate inchiria o ambarcatiune cu care sa se viziteze doua locuri interesante: Blue Caves si plaja Navagio.

Capul Skinari

Zona Capului Skinari este preferata de catre cai care doresc apa albastra si panorama superba asupra insulei Kefalonia. Capul Skinari se gaseste foarte aproape de portul Agios Nikolaos. Acolo se gaseste un mic hotel numit Windmill Hotel (  are doar cateva camere!), denumirea acestuia venind din cauza vecinatatii cu o veche moara de vant si a farului Skinari care marcheaza cel mai Nordic punct al insulei. De la acest hotel se pot cobora cateva trepte de piatra si se poate ajunge pana la nivelul marii. Cei care doresc sa innoate in acest peisaj superb pot face acest lucru cu mentiunea ca apa este destul de adanca. Pasionatii de snorkeling si scufundari descopera aici un adevarat Paradis submarin. Localnicii fac in aceasta zona baie noaptea, la lumina lunii, cand fitoplanctonul ( defapt micile meduze) au o culoare fosforescenta iar senzatia este una aparte.

O alta modalitate de a ajunge la Blue Caves si Capul Skinari este prin intermediul unei Croaziere in jurul Insulei Zakynthos. Cu vaporul se ajunge in apropierea acestor locuri interesante iar vasul ( destul de mare cu o capacitate de circa 300 persoane) ajunge cat de aproape posibil de grote pentru fotografii. Unele vase acosteaza pentru o jumatate de ora de baie si plaja in zona Blue Caves.

Oricare ar fi modalitatea de transport,  nu ratati  o scurta vizita in aceste locuri spectaculoase!

Pentru Insula Zakynthos click aici

Pentru descriere statiuni click aici 

Pentru Ponturi de calatorie Zakynthos click aici 

 

 

7 responses to “Capul Skinari/Blue Caves

  1. Pingback: Insula Skiathos | Infoholidays·

  2. Pingback: Insula Zakynthos | Infoholidays·

  3. Pingback: Korakonissi/ Zakynthos – un mic colt de Rai! | Infoholidays·

  4. Pingback: Plaja Navagio (Shipwreck) – Insula Zakynthos | Infoholidays·

  5. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos | Infoholidays·

  6. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Zakynthos! | Infoholidays·

  7. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Skiathos | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s