Plaja Xigia/Zakynthos


DSC_0471

Desi spectaculoasa, Plaja Xigia nu este una dintre atractiile principale ale Insulei ZakynthosPlaja Xigia este situata pe partea Estica a Insulei Zakynthos la jumatatea distantei intre statiunea Alykes si portul Agios Nikolaos.

Cum ajung la plaja Xigia ?

Plaja Xigia este usor accesibila cu masina personala sau cu un ATV sau scuter, fiind in imediata apropiere a drumului principal care face legatura intre portul Agios Nikolaos si capitala Zante. Pentru a ajunge la aceasta frumoasa plaja se coboara un mic drum neasfaltat ( pietruit) si cateva trepte sculptate in piatra. Efortul depus merita, pentru ca plaja micuta situata intre doua culmi muntoase,  are farmecul ei aparte.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps  aici

Plaja Xigia

Ceea ce atrage turisti din toate colturile insulei este izvorul cu apa sulfuroasa ce se gaseste in stanca din dreapta plajei Xigia ( cum privim in directia marii). Apa sulfuroasa se varsa direct in apa marii si confera acesteia o culoare alb/laptoasa . Unii spun ca se formeaza particule de colagen…parerile sunt impartite… Din cauza acestui izvor in zona plajei Xigia se simte un puternic miros specific de sulf dar cu care usor te obisnuiesti dupa cateva minute.

Plaja Xigia ,formata din mici pietricele si nisip este amenajata cu sezlong-uri si umbrelute ce pot fi inchiriate.Sezlong-urile sunt putine iar locurile pe plaja sunt limitate, ( plaja fiind mica si ingusta) tocmai de aceea este de recomandat sa se ajunga dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu, pentru a prinde un loc acolo. La baza soselei principale exista un mic bar, defapt o Kantina specific greceasca, ce deserveste plaja Xigia. Daca turistii doresc un frappe, o bere rece sau un suc, se poate comanda la Kantina, modalitatea de comanda si servire fiind interesanta si amuzanta. Administratorii Kantinei au contruit un sistem interesant de servire pe plaja fara a cobora si urca la fiecare comanda. Comanda este scrisa pe o hartie si bagata intr-un mic cos. Pentru a atentiona vanzatorul se „trage”  un mic clopotel. Vanzatorul trage cosul (care are comanda)  cu ajutorul unui scripete contruit dintr-o roata de bicicleta si pedale. Comanda este onorata fiind adaugata in acelasi cos si coborata cu ajutorul scripetelui. Clientul plateste prin aceeasi modalitate, restul este coborat tot cu scripetele si….distractia pe plaja continua 🙂  Interesant! – vezi galeria foto cu poza scripetelui.

Pentru cateva ore sau o zi intreaga, Plaja Xigia este un obiectiv ce nu trebuie ratat!

Pentru detalii referitoare la Insula Zakynthos click aici

Pentru Excursii Optionale click aici 

Pentru detalii referitoare la Ponturi de calatorie  click aici 

 

5 responses to “Plaja Xigia/Zakynthos

  1. Pingback: Capul Skinari/Blue Caves | Infoholidays·

  2. Pingback: Embros Thermae – Insula Kos | Infoholidays·

  3. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos | Infoholidays·

  4. Pingback: 10 plaje grecesti ( nu foarte cunoscute) ce nu trebuiesc ratate! | Infoholidays·

  5. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Zakynthos! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s