Porto Limionas/Zakynthos


DSC_0310

In Insula Zakynthos sunt multe locuri interesante de descoperit.Partea Vestica a Insulei Zakynthos este mai izolata, mai inaccesibila dar cea mai spectaculoasa din punct de vedere peisagistic. Plaja Porto Limionas este unul din locurile fascinante care se gasesc pe aceasta parte a insulei.

Cum ajung la plaja Porto Limionas ?

Din orice statiune ( Tsilivi, Argassi, Laganas, Kalamaki) se poate ajunge usor cu masina personala, un ATV sau scuter la Porto Limionas. Drumul care trebuie urmat este in directia satului Kiliomenos. Traseul continua spre satul Agio Leon unde exista o bifurcatie. La aceasta bifurcatie se poate alege un drum ocolitor ( care nu trece prin satul Leon – drum folosit de obicei de autocare si cei care doresc sa mearga in micul sat Loucha) si un drum care trece prin centrul satului. Se urmeaza traseul care traverseaza satul Agio Leon. In interiorul satului, in apropierea singurei benzinarii, se reduce viteza si se observa un indicator in partea stanga a drumului spre Porto Roxa. Se urmeaza acest indicator iar de la Porto Roxa se ajunge imediat la Porto Limionas.

Mai exista un traseu, trecand de benzinaria satului(care se gaseste pe dreapta in directia de mers), tot pe partea stanga a drumului un indicator spre Porto Limionas. Oricare traseu este la fel de bun! Drumul din Agio Leon este plin de serpentine dar ofera un peisaj spectaculos si o panorama superba asupra partii Vestice a Insulei Zakynthos.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Porto Limionas

In timpul sezonului Porto Limionas este foarte aglomerat fiind un golfulet natural destul de mic dar care compenseaza prin liniste si peisaj.

Porto Limionas are o parcare generoasa ( dar care in varf de sezon poate fi neancapatoare), betonata si cel mai important: gratuita! Zona este deservita de o taverna care ofera mancare proaspata, bauturi reci si administreaza sezlong-urile care se gasesc in apropierea golfului. Sezlong-urile din lemn, moderne sunt contra cost dar preturile de inchiriere sunt moderate. Intrarea in apa se face de pe un mic promontoriu de beton iar apa este destul de adanca ( incepe cam de la 2m-2,5m si poate ajunge la 8-10m) astfel incat nu este un loc recomandat copiilor mici. Apa transparent cristalina si fundul calcaros al marii da senzatia unei Mega piscine naturale. Stancile care se gasesc in apropiere se „infig” pur si simplu in apa marii. Malul aflat in imediata apropiere a parcarii a fost terasat iar acolo au fost instalate sezlong-uri si umbrelute, multe avand umbra naturala de la pinii ce se gasesc din abundenta in zona. Peisajul este mirific! De obicei zona este frecventata de  localnici sau turisti (greci)aflati in vacanta si putini turisti ( de alte nationalitati) care cunosc secretul acestui loc.

Recomandarea Infoholidays: Nu ratati cateva ore de baie si plaja la Porto Limionas!

Pentru Excursiile optionale in Insula Zakynthos click aici.

Pentru descriere statiuni click aici 

Pentru Ponturi de calatorie Zakynthos click aici 

 

 

4 responses to “Porto Limionas/Zakynthos

  1. Pingback: Porto Roxa/Zakynthos | Infoholidays·

  2. Pingback: Insula Zakynthos | Infoholidays·

  3. Pingback: Plaja Navagio (Shipwreck) – Insula Zakynthos | Infoholidays·

  4. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Zakynthos | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s