Plaja Metalia Insula Thassos


DSC_0514

Plaja Metalia este una dintre cele mai impresionante locuri din Insula Thassos.

Plaja Metalia este o plaja aflata in imediata apropiere a unei culmi muntoase de unde se extragea  pe vremuri minereu de fier. Pamantul este rosiatic iar in spatele plajei impresioneaza fosta fabrica unde era spart in bucati  minereul si incarcat pe vapoare. De sus, de pe versant, din apropierea fostului castel, peisajul este superb! Cu timpul, indragostitii au inceput sa isi declare iubirea, construind inimioare (cu initialele in interior) care se pot zarii de la punctul de panorama.

Cum ajung la plaja Metalia?

Plaja Metalia se gaseste in imediata apropiere a statiunii Limenaria. Exista cateva drumuri care duc la plaja metalia ( 3 la numar : unul merge pana la baza plajei si alte doua la punctual de belvedere). Din soseaua principal a Insulei Thassos, mergand in directia statiunii Limenaria, proape de intrarea in statiune exista doua drumuri forestiere (pe partea stanga in directia de mers).

  1. Primul drum este cel care duce direct la baza plajei Metalia; sunt cateva sute de metri de drum nebetonat printr-o padure de pini care este accesibil cu masina. La baza plajei exista o parcare neamenajata fara taxa de parcare.
  2. Cel de-al doilea drum este un traseu nebetonat care urca pe versant pana langa punctul de belvedere unde exista un spatiu de parcare neamenajat fara taxa. Punctul de belvedere este usor de remarcat datorita unei cladiri parasite de dimensiuni impresionante. De acolo se poate cobora pietonal spre plaja Metalia. Poteca de coborare ofera imagini superbe!
  3. A treia modalitate de a ajunge la Plaja Metalia este din statiunea Limenaria. Din strada principala a statiunii, in apropierea marii, drumul duce spre portul statiunii. In dreapta se vede plaja si marea iar in fat ape versant se vede cladirea parasite mentionata anterior. Dupa ce se trece de zona portuara exista o pasarela de traversare pe sub care se trece cu masina. Dupa ce treceti de acesta pasarela exista un drum spre dreapta, ca o poteca rutiera pe care trebuie urcat pe versant prin padure pana la cladirea parasite. Acolo se poate parca (gratuit) si de acolo se poate cobora pietonal pe poteca spre plaja Metalia.

Recomandam varianta de mers spre punctual de belvedere si coborare pietonala din cauza peisajului superb si a trecerii prin fosta fabrica de prelucrare a minereului!

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Plaja Metalia Beach Thassos

Plaja Metalia

Plaja Metalia este o plaja nisipoasa formata intr-un mic golf natural. Ceea ce impresioneaza sunt ruinele castrului si al fostei fabrici de prelucrare a minereului de fier dar si pamantul rosiatic ce acopera versantii din spatele plajei. Halele industriale au usile intre-deschise si…cu mare atentie…locul poate fi explorat in interior dar cu mare atentie la table si bucati de fier ruginite ce pot fi un real pericol. Mica padure de pini ce se gaseste in zona plajei este un loc umbros si racoros.

Plaja Metalia dispune de parcare neamenajata (gratuita), loc unde va puteti schimba hainele de strada cu unele de plaja, dus (pe plaja, gratuit) si un beach bar ce ofera bauturi reci si mici gustari. Plaja este una amenajata cu sezlong-uri si umbrelute care pot fi inchiriate ( in jur de 3 euro/sezlong – 6 euro/perechea+umbreluta – sezon 2015). Intrarea in apa este lina dar destul de aproape de mal apa devine adanca – in special pentru cei mici. Nisipul este fin in spatele plajei dar cu cat ne apropiem de apa apar si pietricele care se gasesc si la intrarea in apa. Cu cat inaintam, in apa se gaseste nisip. In partea dreapta a plajei Metalia(cum ne uitam in directia marii) se gaseste, pe versant, locul de unde minereul de fier era incarcat pe vapoare. Aici apa este destul de adanca dar de sus locul este fascinant. In partea stanga a plajei se gasesc cateva roci interesante si zona nisipoasa. In fiecare zi beach bar-ul incata turistii cu muzica buna si voie buna.

Plaja Metalia este cautata de turistii cazati in zona statiunilor Limenaria si Potos dar si a ltor turisti care vin aici pentru o jumatate de zi din alte parti ale insulei.

Plaja Metalia este un loc recomandat de echipa Infoholidays.

7 responses to “Plaja Metalia Insula Thassos

  1. Pingback: Plaja Livadi Insula Thassos | Infoholidays·

  2. Pingback: Statiunea Limenaria Insula Thassos | Infoholidays·

  3. Pingback: Statiunea Potos Insula Thassos | Infoholidays·

  4. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Thassos | Infoholidays·

  5. Pingback: Insula Thassos | Infoholidays·

  6. Pingback: 10 plaje grecesti ( nu foarte cunoscute) ce nu trebuiesc ratate! | Infoholidays·

  7. Pingback: Cele mai frumoase plaje ale insulei Thassos ! | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s