Statiunea Golden Beach Insula Thassos


DSC_0596

Statiunea Golden Beach se gaseste pe partea Estica a insulei Thassos la aproximativ 15 km de capitala Limenas si la 2 km distanta de statiunea Skala Potamia. Golden Beach este o statiune foarte linistita si verde, fiind ideala pentru familiile cu copii sau persoanele aflate in cautare de liniste si relaxare. In zona se gasesc foarte multe unitati de cazare de tip studio sau apart-hotel, dar nu lipsesc si hotelurile de 2-3*.

Cum ajung in Golden Beach?

Din capitala limenas exista un drum simplu spre Golden Beach in lungime de aproximativ 12 km. Traseul este format din serpentine ( nimic dificil) si peisaj superb pana in apropierea satului Panagia. De acolo se urmeaza drumul ce coboara spre statiune. Traseul poate fi continuat si prin satul de munte Panagia dar in felul acesta se face un mic ocol si se ajunge in apropierea statiunii Skala Potamia.

In apropierea satului Panagia, in directia Limenas exista un drum neasfaltat ( spre dreapta in directia de mers) pe care se ajunge prin cariera de marmura spre Plaja Marble Beach.

Petru traseul cu masina va anexam link-ul google maps aici

Harta Golden Beach - Insula Thassos

Golden Beach 

Plaja lata si nisipoasa aflata intr-un superb golf, flancata de culmile muntoase ale versantului Ipsarion, cel mai inalt varf de pe insula – 1204 m, face din Golden Beach o zona de vis.

Nisipul este fin iar intrarea in apa este lina, zona fiind mare parte a sezonului o zona linistita, fara valuri. Din loc in loc se gasesc pe plaja zone amenajate cu sezlong-uri ce pot fi inchiriate( app 3 euro/sezlong – sezon 2015) si beach bar-uri unde se pot comanda bauturi reci.

Nu exista o anumita zona centrala a statiunii Golden Beach, dar pe stradutele aflate in apropierea plajei se gasesc mici taverne si magazine de genul minimarketurilor sau magazine de suveniruri. In partea dreapta a statiunii, la numai 2km distanta, se gaseste statiunea Skala Potamia, un pic mai animata si recomandata pentru plimbari de seara.

In partea stanga a plajei Golden Beach se gaseste si zona portuara, mai departe de zona turistica, locul unde sunt ancorate vasele pescaresti si ambarcatiunile turistie.

Tot in partea stanga a statiunii Golden Beach exista un drum forestier ce duce la plaja Marble Beach.

Impatimitii traseelor montane pot merge pana in satul de munte Potamia de unde exista traseu montan marcat ( usor spre mediu) pana la varful Ipsarion(1204 m) cel mai inalt varf al Insulei Thassos.

Cei care doresc sa descopere un pic mai mult decat statiunea Golden Beach, pot alege una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza din statiune cu ghid vorbitor de limba romana.

Pentru plajele Insulei Thassos click Plajele Insulei Thassos

Pentru statiunile Insulei Thassos click aici

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

2 responses to “Statiunea Golden Beach Insula Thassos

  1. Pingback: 10 motive sa vizitezi Insula Thassos | Infoholidays·

  2. Pingback: Insula Thassos | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s