Statiunea Limenaria Insula Thassos


DSC_0399

Statiunea Limenaria este situata in sud-vestul insulei Thassos, la 42 km distanta de Limenas (Orasul capitala) si la numai 2 km de statiunea Potos. Zona Limenaria este foarte cautata din punct de vedere turistic datorita faptului ca aici s-a pastrat mare parte din traditiile si cultura greceasca.

Cum ajung in Limenaria?

Din capitala Limenas se urmeaza drumul principal al insulei Thassos urmand partea Vestica in directia Limenaria. Din Limenas se fac 38 km pe o sosea asfaltata, care trece in apropierea statiunilor Prinos, Skala Kallirakis, Skala Marion pana in statiunea Limenaria. Pe partea dreapta in directia de mers, din loc in loc, se vad plaje interesante si mici statiuni turistice. Drumul dureaza aproximativ 40 de minute.

Pentru traseul cu masina va anexam link-ul Google maps aici

Harta Limenaria - Insula Thassos

Statiunea Limenaria dispune de o zona de faleza plina de taverne, cafenele, baruri si magazine unde se poate savura mancare traditionala greceasca, se poate bea o cafea sau se poate face shopping. Orasul Limenaria se situeaza pe locul doi dupa capitala Limenas intr-un top al importantei economice, culturale si evident al dimensiunii.

Plaja statiunii Limenaria este destul de lata, cu nisip si pietricele, iar in partea stanga a plajei, se gaseste zona portuara unde sunt acostate vasele pescaresti si cele de agrement. Limenaria este preferata atat de cei care doresc liniste si relaxare, cat si de cei care doresc o viata de noapte activa. Familiile cu copii vin in zona Limenaria pentru plaja, apa fara valuri mari si intrarea progresiva in mare. In spatele versantului aflat in zona portuara a statiunii Limenaria se gaseste Plaja Metalia, un loc interesant ce merita exploatat prin prisma fostei fabrici de prelucrare a minereului.

Tot in spatele zonei portuare, pe versant exista o mica zona impadurita cu alei si banci unde se poate face mici plimbari in special la apus cand peisajul este incantator.

Cei care doresc sa descopere un pic mai mult decat statiunea Limenaria pot alege una sau mai multe excursii optionale care se organizeaza din statiune cu ghid vorbitor de limba romana.

Pentru plajele Insulei Thassos click Plajele Insulei Thassos

Pentru statiunile Insulei Thassos click aici

Pentru descrierea Insulei Thassos click aici

2 responses to “Statiunea Limenaria Insula Thassos

  1. Pingback: Statiunea Potos Insula Thassos | Infoholidays·

  2. Pingback: Insula Thassos | Infoholidays·

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s