Roma – Spectacol floral de azalee in luna Mai la Roma admirata pe gaura cheii


DSCF6009V-ati gandit vreodata cum un oras cu o istorie atat de bogata precum Roma poate incapea pe gaura cheii? Este unul dintre lucrurile inedite pe care le facem in Capitala Italiei in fiecare an in luna Mai. Admiram Roma pegaura cheii – o surpriza pe care o ofera programul turistic Roma – Regina Italiei.

Sigur, clasicele vizite precum Complexul Colosseum – Palatin – Forumul roman, Arcul lui Constantin, Forumul Imperial, Columna lui Traian, Piazza Venezia si Palazzo Venezia, Monumentul Vittorio Emanuele II, Campidoglio nu lipsesc. Dar am descoperit si ceva inedit pentru ziua aceasta incarcata de istorie: Biserica Santa Maria Aracoeli cu statuia lui Iisus copil – singura din lume! Acesta este si un punct foarte frumos de belvedere asupra Romei, urcam 124 trepte si respiram Roma! Mereu la inaltime!

De ce Roma in luna Mai? Pentru ca Giardino degli Aranci ne invaluie in parfum de flori de portocali, toti pomii fiind infloriti, pentru ca Giardino delle Rose ne asteapta cu peste 1000 de specii de trandafiri infloriti, pentru ca Azaleele ofera un spectacol floral unic. Toate acestea la Roma in luna Mai!

Roma este si Casa Barocului, o zi dedicata acestui curent include locuri precum Piazza della Repubblica cu Biserica Santa Maria degli Angeli, Teatro dell`Opera, Via delle 4 Fontane, Piazza Barberini, Fontana di Trevi, Templul lui Adrian, Pantheon si  Piazza Navona. Si nu uitam de traditionalul banut aruncat peste umar in Fontana di Trevi, ca sa revenim la Roma! Pentru ca niciodata timpul nu este suficient pentru a vedea tot!

Fiecare biserica din Roma are ceva deosebit, am inclus in vizitele noastre Basilica di San Pietro, dar si Santa Maria della Concezione (o biserica decorata cu oasele a 4000 de calugari), unde se poate vizita Cripta Capucinilor, Santa Maria Maggiore si San Pietro in Vincoli.

Nu am omis nici cele mai frumoase exemple de arta ale Romei: Villa Medici, Galleria Borghese sau Muzeele Vaticanului. Iar pentru un moment deosebit si memorabil in Roma, Garda Elvetiana ne poate permite accesul la o biserica din interiorul Statului Vatican: Chiesa Sant`Anna.

La apusul soarelui vizitam Castelul Sant`Angelo – cel mai frumos moment al zilei pentru a face fotografii din fortareata simbol a Romei. Iar iubitorilor de plimbari in aer liber le recomandam Parcul Adriano. Cartierul Trastevere este si el o bijuterie, aici ne bucuram de o plimbare pe stradutele boeme ale Romei de dincolo de Tibru.

Arrivederci Roma vom spune din Gradinile Tivoli! Ultima zi a circuitului este dedicata in exclusivitate faimoaselor gradini, sunt circa 500 de fantâni la Tivoli, iar cele mai impresionante sunt La Rommeta, Fontana Organo (pentru spectacol: 10.30 – 12.30 – 14.30 – 16.30), Cento Fontane sau Fontana dell’Ovato). La Tivoli vizitam Villa d`Este, dar si Villa Adrina sau Villa Gregoriana.

A presto, Roma!  Pe curand, Roma!

Excursiile efectuate in fiecare an in luna Mai arata cam asa! –  click aici

Pentru alte circuite interesante click pe sigla de mai jos:logo2

Autor text: ALEXANDRA LAZARESCU

 

Scrie! Parerea ta conteaza! Iubim aprecierile iar critica este constructiva!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s