Recunoscut pentru plajele sale de nisip, pentru plajele stâncoase și pădurile întinse, în Halkidiki găsiți numeroase hoteluri, taverne, baruri, facilități pentru sporturi nautice motorizate și nemotorizate.

Detalii geografice

Zona Halkidiki este o peninsulă cu trei brațe, situată în nordul Greciei, în apropierea orașului Salonic, considerat al 2-lea oraș al Greciei.

Capitala regiunii Halkidiki este orașul Polygyros, situat în centrul peninsulei unde, de altfel, se găsește și lantul muntos Cholomontas.

Zona se bucură de un climat de tip mediteranean, cu veri însorite și uscate și cu ierni blânde și ploioase, în perioada estivală temperaturile situându-se între 22C si 28C.

Particularități

Cele trei brațe ale peninsulei sunt numite în mod tradițional picioare și fiecare are o particularitate specifică. Aceste picioare sunt: Kassandra, Sithonia si Agion Oros – Muntele Athos.

Activități și obiective turistice

Printre stațiunile care se găsesc în nordul peninsulei Athos se numără Ouranoupolis, un mic orașel cu plaje de vis și peisaje montane. Ouranoupolis este un loc de unde se organizează croaziere în jurul peninsulei Athos și de unde pelerinii pot porni spre schiturile Muntelui Athos.

Ammouliani este singura insulă locuită din Halkidiki, plajele de aici fiind un adevărat paradis. Ierissos este stațiunea situată în nordul peninsulei Athos care oferă turiștilor plaje întinse, taverne pitorești și locuri de cazare cu gazde ospitaliere. Nea Roda este o altă stațiune din nordul peninsulei Athos, un sat pitoresc, cu vestigii arheologice, plaje frumoase și multă verdeață.

Kassandra este cel mai vestic braț, fiind și cel mai aproape de Thessalonik; este cel mai popular și cel mai locuit. Numele de Kassandra provine de la regele Macedoniei Kassandros, succesorul lui Alexandru cel Mare. Înainte de acesta, Kassandra era cunoscută ca "Flegra" sau "locul focului", numele referindu-se probabil la luptele care au avut loc în aceasta zona. Plajele sale albe alternate cu promontorii stâncoase acoperite cu pini au fost printre primele atracții pentru turiștii greci și străini.

Sithonia este brațul din centru, o combinație între vechi și nou, între zone sălbatice și resorturi foarte bine puse la punct. Este un loc preferat de familiile cu copii datorită plajelor nisipoase, intrării progresive în apa și zonei mai liniștite, prin comparație cu peninsula Kassandra.

Curiozități

Muntele Athos este cel mai estic braț al peninsulei Halkidiki, un loc rezervat căinței și rugăciunii, unde doar călugărilor și preoților le este permis să locuiască. Pe baza unei permisiuni speciale, doar barbații pot vizita ocazional Sfântul Munte.

Halkidiki are foarte multe plaje, cele mai frumoase fiind în jurul Muntelui Athos, însa zona este, în mare parte, interzisă turiștilor.

blog comments powered by Disqus