Plajele retrase și captivante, unitățile de cazare variate, oamenii primitori și relieful variat fac din această insulă o destinație perfectă pentru o vacanță reușită.

Detalii geografice

Lefkada face parte din grupa Insulelor Ionice, fiind situată pe partea vestică a Greciei și una dintre puținele insule accesibile cu mașina direct de pe partea continentală, prin traversarea unui pod mobil. Prefectura Lefkada include și insulele mai mici precum Meganisi, Kalamos, Madouri, Skorpios și Sparti. Insula ocupă o suprafață de circa 303 km², având o populație de aproximativ 23.000 locuitori; populația orașului Lefkada (capitala insulei) este de circa 7.000 locuitori. Orașul-capitală, Lekfada, este situat la aproximativ 20 minute de mers cu mașina de la aeroportul din orașul Preveza.

În centrul insulei se găsesc sate tradiționale grecești, În timp ce spre zona de litoral sunt împrăștiate mici stațiuni. Pe partea estică, stațiuni precum Nikiana, Ligia sau Perigiali, primesc turiștii cu brațele deschise.

Particularități

Deși nu este foarte cunoscută pe plan internațional, Lefkada este una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei. Plajele situate pe partea vestică a insulei au culmi muntoase abrupte și pentru a ajunge la ele trebuie coborâte scări special amenajate.

Majoritatea plajelor sunt formate din puțin nisip și pietricele albe, foarte bine slefuite în timp de valurile mării agitate.

Capul Lefkada, situat în sud-vestul insulei, este considerat unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Lefkada.

În apropierea stațiunii Nydri se află cascada Dimossari, un loc superb pentru împătimiții de fotografie.

 Clima insulei este caracterizată de veri călduroase și prelungite, ploile fiind destul de rare.

Activități și obiective turistice

O stațiune importantă a regiunii Lefkada este Vassiliki, situată în sud-vestul insulei, locul unde toți împătimiții sporturilor nautice extreme își dau întâlnire (în special pentru windsurfing). Deși mare parte a plajei este cu pietriș, se gasesc locuri în care nisipul abundă, iar intrarea în apă se face progresiv (loc recomandat familiilor cu copii). Pe lângaăwind-surfing, aici se pot închiria bărci, caiace, canoe, catamaran, motorete sau ATV-uri.

Cape Lefkada este situat în imediata apropiere a stațiunii Vassiliki și este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe insulă, cu o prăpastie de 30-40 m și un far așezat într-o poziție superbă.

Cea mai frumoasă parte a insulei este zona nord-vestică, unde peisajul este absolut ireal. Toate plajele cunoscute ale insulei se găsesc pe această parte.

  1. Plaja Porto Katsiki, în traducere „Portul caprei”, este una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Nisipul alb, culoarea albastru-translucid a apei și stâncile aflate în spatele plajei creează impresia că vă aflați într-o zonă complet izolată.
  2. Plaja Egremni este cea mai sălbatică plaja a insulei, deși un pic atinsă de „febra” turismului. Plaja lată, nisipul fin, culoarea ireală a apei și munții împăduriți cu pini fac din Egremni una dintre plajele care nu trebuiesc ratate.
  3. laja Kathisma este, de asemenea, renumită, fiind vizitată de foarte mulți turiști în fiecare vară. Plaja beneficiază de parcare, locuri de cazare, taverne, cafenele și chiar câteva beach-baruri.

Stațiunea Agias Nikitas se află în partea de nord a insulei și are, pe lângă unitățile de cazare cochete și tavernele traditionale, mici plaje nisipoase.

În orice colț al insulei vă veți afla, veți descoperi un sat, o plajă, un mic golf, un punct panoramic, un loc ce va rămâne cu siguranță în amintirea dumneavoastră pentru totdeauna!

Curiozități

Vis-a-vis de stațiunea Nydri, pe partea estică a insulei Lefkada, se găsește insula Skorpios, celebră prin faptul ca a aparținut milionarului Aristotle Onassis, fiind locul unde acesta a făcut nunta cu Jacqueline Kennedy în 1968 și unde, de altfel, a fost înmormântat.

blog comments powered by Disqus